O zi..dulce ca mierea!



Ziua de astazi a reusit sa mai indulceasca putin starea mea de spirit din ultima vreme! De dimineata am rugat-o pe buni sa mearga la posta sa imi ridice si mie borcanele cu minunatii de la Apimond pentru ca eu nu as fi putut ajunge cu micuta mea nazdravana!

 Am primit sortimentele care imi faceau cel mai mult cu ochiul si anume miere de zmeura si miere de vanilie! Nimic mai delicios nu?M-am lasat purata de val si am inceput degustarea...defapt...nu prea cred ca as putea sa o numesc degustare deoarece am mancat aproape un sfert din borcan...este nemaipomenita, diferita de mierea ”clasica” pe care o cunosteam eu!( pozele sunt facute imediat dupa ce am primit coletul ..tot eu le-am si desfacut, nu am avut rabdare sa le fac poza intacte..)

Bunica dupa ce a gustat din ambele borcanele a tras concluzia: ”Maica da buna mai e, de cand ma stiu nu am gustat ceva asa cu aroma..sa-mi dai sa-i duc si lu tactu mare”.(am citat-o cuvant cu cuvant..litera cu litera)

Si buna mea draga are mare dreptate caci si eu pot spune acelasi lucru: sunt deosebite, au un gust diferit, sunt foarte foarte aromate!

Mierea de zmeura este preferata mea...foarte aromata, diferita de tot ce am mancat pana acum. Are o culoare rozalie si un gust dulceag perfect..spun perfect deoarece nu este foarte foarte dulce, este exact pe gustul meu, numai buna de mancat cu lingurita, pe paine sau folosita ca indulcitor pentru ceai sau limonada!


Are un miros fin, daca inchid ochii am impresia ca in fata mea se afla o tufa de zmeura...acest lucru imi aminteste de copilarie, de verile cand mergeam la gradina din Marcesti si mancam impreuna cu fratele meu zmeura pana ”picam  pe spate”.In fiecare vara adunam impreuna cu mama zmeura( aveam foarte multa) si faceam dulceata...Aceasta miere de la Apimond imi aminteste de acele momente, de copilarie, de baietelul mic si blond alaturi de care strabateam gradina si campul in cautare de zmeura!

Poate si din acest motiv imi place foarte mult mierea cu aroma de zmeura, imi aminteste de acea perioada din viata mea cand toate lucrurile erau posibile!

Nu cred ca am mancat pana acum ceva mai bun decat aceasta miere! Este deosebita, nu are gustul acela de miere clasica, este aromata si ..parca se topeste in gura! O bunatate!

Nici mierea de vanilie nu m-a lasat indiferenta, si aceasta are un gust deosebit iar pentru marile iubitoare de vanilie  este extraordinara! Ori de cate ori am ocazia sa aleg dintre ciocolata si vanilie aleg vanilia...Insa daca ar trebui sa aleg dintre vanilie si fructe de padure respectiv zmeura aleg zmeura! Intelegeti de ce mierea de zmeura se afla in topul preferintelor mele?

Acest sortiment este putin mai  dulce, mai consistenta si mai densa decat mierea de zmeura!Este ideala pentru a indulci ceaiul, lapticul micutei...Chiar daca este mai dulce decat cea de zmeura merge foarte bine si aceasta mancata pe paine sau cu lingurita .....Sotului meu , care este un devorator de dulce, i-a placut la nebunie acest sortiment si tare mi-e teama ca in cateva zile voi ramane cu borcanelul gol!Sper sa mai ramana macar un pic pe fundul borcanului pentru a prepara o prajiturica specifica acestei perioade!


Pretul unui borcanel de 350 g variaza intre 20-25 lei iar cele clasice  la 500 g costa intre 20-28 lei! Pe site gasiti o multitudine de borcanase magice care ascund fel de fel de arome unice: miere de salcam, de padure, de izma , de albastrele!!!! Un adevarat deliciu pentru gurmanzi si nu numai! Toate le gasiti la categoria produse apicole!

Pana acum cumparam miere de la niste cunostinte. Pe un borcanel de 300 grame plateam 28 lei.Diferenta dintre aceasta nu este legata doar de pret ci si de aroma si culoare, mierea de la Apimond fiind mult mai aromata decat cea dintai! Este o miere superioara tuturor sortimentelor incercate pana acum si mai este si bio!

Voua care va face cu ochiul? Zmeurica sau vanilata?



32 de comentarii:

  1. zmeura suna bine bine, pusa pe paine sau pur si simplu sa o lasi sa iti umple gura de aromeee, hmm deja visez si cu o cana de ceai alaturi...rai!

    RăspundețiȘtergere
  2. mierea cu vanilie cred ca m-ar tenta mai mult...pusa pe paine prajita...cu o cana de ceai alaturi...mmmm..gustos mai suna! Dori

    RăspundețiȘtergere
  3. ambele cred ca m-ar tenta la fel de mult...suna delicios..si zmeurica si vanilata!!! bun bun..

    RăspundețiȘtergere
  4. cu siguranta as alege mierea cu vanilie..iubesc vanilia...Insa ambele sunt deosebite, diferite de ceea ce stiam eu pana acum..e prima data cand aud de miere de zmeura sau vanilie!!! Gustos...Andreea. Va puup

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmm, da.....eu aleg zmeura, imi place mai mult.....oricum mierea este o binecuvantare pentru trup si chiar pentru suflet, de ce nu? insasi modul de preparare a ei de catre albine dovedeste o deosebita maiestrie si pregatire, la care am putea si noi sa luam aminte in viata de zi cu zi! felicitari pt postare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Dragos! Si pentru comentariu si pentru ca m-ai vizitat! Ca intodeauna mereu gasesti cuvinte potrivite ,cuvinte care au ajuns la sufletul meu...te astept sa revii pe blogul meu, mi-ar face mare placere!

      Ștergere
  6. E prea greu sa fac o alegere...le vreau pe aman2..suna fff bine si chiar sunt tentata sa le incerc...interesant imi suna si mierea de albastrele...diferit..

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmmm .. zmeurica sau vanilata? Grea decizie...cred totusi ca aleg zmeurica :) ...usor acrisoara , cu o aroma unica si puternic parfumata !!! yammm:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Vanilie :| sunt nebuna dupa vanilie!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. zmeurica cu siguranta, ador aroma si mirosul ei! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ambele au gustul si farmecul lor, insa momentul si starea de spirit te face sa ti alegi aroma dorita :)

    RăspundețiȘtergere
  11. yamiii!!!e iarna....ce poate fii mai placut decat sa imi incep dimineata cu un ceai cald indulcit cu miere de vanilie si cateva felii de paine cu miere de zmeura???numai gandul la o dimineata petrecuta in pat savurand aceste arome si imi face ziua mai placuta si ..iarna mai blanda!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Zmeurica of course ;)

    Zilele trecute am intrat in magazinul meu preferat si am vazut ca cei de la Apimond au scos pe piata un sampon nou bio.
    Felicitari Apimond. De-abia astept sa il incerc.

    RăspundețiȘtergere
  13. MIEREA E ADEVARATA MINUNE...IAR AROMELE DE VANILIE SI ZMEURA FAC DIN EA O ADEVARATA SAVOARE!!!MS PT CA ADUCI LA CUNOSTINTA ASTFEL DE MINUNI!!

    RăspundețiȘtergere
  14. MIEREEEEE!!!ANDREEA IMI FACI ZIUA O ADEVRATA AROMA DE VANILIE SI ZMEURA!!!MMMM....!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ..doar ca eu sunt Raluca nu Andreea ..dar nu asta are importanta, ma bucur ca ti-a placut articolul!

      Ștergere
  15. ambeIe sunt deIicioase!!!!yammmmyyyy!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Zmeurica cea mai buna!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. eu prefer mierea de vanilie...dulce si aromata cu bucati de vanilie prin ea, numai buna acum in preajma sarbatorilor la prajituri si nu numai Georgiana Joita

    RăspundețiȘtergere
  18. Raluca o descriere mai buna nu putea face nimeni altcineva!Mierea e preferata mea,cea de zmeura merita cu siguranta incercata!Felicitari pentru articol!!RODICA

    RăspundețiȘtergere
  19. E uimitor rezultatele acestui produs!are un beneficu senzational pentru fiecare membru al familiei!Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu exact ce vrei sa spui...asa este ..mierea este uimitoare si are foarte multe beneficii asupra organismului

      Ștergere
    2. miere ... nu conteaza aroma...intr-adevar uitam cat de importanta este ,,,o gasim in cereale ptr copil,creme ptr corp si fat ,ca sa nu mai spun ca imi aduce aminte de copilarie cand imi facea matusa mea un fel de dulceata adica,,,miere cu bucatele din lamaie si era foarte gustoasa si sanatoasa deci sa nu uitam de ea

      Ștergere
    3. asa este! este foarte importanta mierea, indiferent de aroma!

      Ștergere
  20. Eu categoric aleg vanilia!E ceea ce am putea spune:HMM ce buna e dar si in acelasi timp sanatate curata!NU trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce poate fi mai delicios decat un amestec de miere cremoasa cu vanilie- unul dintre cele mai pretioase condimente din lume.Eu aleg VANILIA.Completarea ideala a unui mic dejun sanatos si fortifiant.

    RăspundețiȘtergere
  22. cu siguranta prefer mierea cu zmeura....suna nemaipomenit de bine

    RăspundețiȘtergere
  23. eu una prefer mierea de vanilie..ador vanilia

    RăspundețiȘtergere
  24. cu siguranta aleg mierea de zmeura..mult mai aromata si mai putin dulce,,,cred ca e pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere
  25. Mie imi place zmeura f mult ..deci aleg miere ccu zmeura

    RăspundețiȘtergere
  26. Cat de bine suna..cred ca ambele mi-ar placea! suna delicios!

    RăspundețiȘtergere