Hraniti-va BIO...altfel ajungeti la urgente ca noi @concurs




Din categoria ”Din greseli inveti” face parte si acest articol...din pacate ”cartea ” noastra are   doua capitole reale si dure prin care a trebuit sa trecem...primul fiind legat de alimetiatia nesanatoasa versus alimentatia bio iar cel din urma legat de produsele cosmetice de pe piata versus produsele cosmetice bio!

In ambele situatii am avut de suferit noi si micuta noastra!


Primul capital.Bebe la urgenta

Desi suntem tinerei  consider ca ne descurcam admirabil si suntem niste parinti buni!Tinem seama intodeaua doar de sfaturile specialistilor, niciodata nu ”actionam” dupa capul nostru. Dar ca tot om” mai si gresim uneori. 
Intodeauna am incercat sa ii oferim micutei doar alimente sanatoase, am evitat grasimile, dulciurile, sucurile !

Chiar si asa am ajuns la urgente dupa ce micuta noastra a mancat ceva dulce din comert ...Initial au aparut varsaturile pe timp de noapte urmand ca a doua zi micuta sa aibe o zi foarte proasta: a zacut aproape toata ziua, nu se juca, nu se uita la desene..avea un apetit scazut ...Si in urmatoarea noapte aceeasi problema: varsaturi, stare generala proasta...si pentru ca totul sa fie ”perfect„ a doua zi la micul dejun i-am dat micutei si o feliuta de salamior ursulet( pentru copii chipurile)...Pentru ca starea proasta se accentua si pentru ca timp de 20 ore nu facuse pipi....am ajuns la urgente...

Bineinteles ca ne-a internat, nu am avut tratament insa am stat o noapte la perfuzie pentru hidratare..a fost o noapte lunga, chinuitoare atat pentru ea cat si pentru mine( nu vroia sa stea in pat..statea doar agatata de gatul meu iar eu trebuia sa stau in picioare....daca ma asezam incepea sa tipe...asa ca pana la ora 4 dimineata am tinut-o pe umar, stand in picioare...).In  urmatoarele 2 zile micuta a inceput sa isi mai revina, astazi suntem deja acasa insa trebuie sa tinem regim !

Foarte interesante au fost recomandarile medicului..pe langa o alimenatie sanatoasa ni s-a recomandat sa introducem in alimentatia ei si mierea  bio.Intamplator , cu o zi inainte de internare am aflat de cei de la APIMOND care comercializeaza printre multe alte produse si miere Bio.


Acest magazin mi s-a parut   o alternativa buna la ceea ce avem noi nevoie, fiind in acelasi timp si o sursa bogata de informatii cu ajutorul carora mi-am clarificat foarte multe nelamuriri. 
Cea mai mare nelamurire a fost legata de expresia MIERE BIO...nu stiam  ca exista miere ”normala” si miere bio. Cei de la apimod mi-au dat si raspunsul: mierea Bio este atent controlata si certificata de organisme internationale specializate in timp ce mierea obisnuita este controlata doar de producator!

Ni s-a recomandat miere bio pentru efectul sau antivomutiv.Spre rusinea mea nu stiam ca mierea are efect antivomutiv...defapt nu stiam multe lucruri despre ea!

In urma analizelor am aflat ca micuta este usor anemica iar acest lucru se poate ”trata” tot prin miere bio.Asadar mierea bio este eficienta in tratarea anemiilor dar si a insomniei...Din pacate si aici avem mari probleme deoarece micuta adoarme foarte tarziu si se zvarcoleste in pat ore intregi pana sa o ia somnul.Este o fire foarte energica, nici cand doarme nu are stare!

Pentru ca nu mai scapam de raceala( in ultimele 2 luni am tinut-o lunga...ba tuse, ba mucisori, ba conjunctivita etc) am rugat medicul sa imi spuna ce as putea sa ii dau micutei pentru cresterea imunitatii. Mi-a prescris ceva in acest sens si mi-a explicat ca si aici mierea bio are o importanta deosebita.Ea ajuta la calmarea durerilor in gat.Ea declanseaza si productia de saliva si poate fi folosita ca expectorant natural in caz de tuse. Unii specialisti sustin ca poate contribui si la dezobisnuirea copilului de a mai uda patul, adica in tratarea enurezisului. Ea are proprietatea si beneficiul de a absorbi umezeala si de a retine apa, ceea ce le-ar putea provoca mai putine mictiuni copiilor pe timpul noptii, daca le este data seara inainte de culcare in cantitati foarte mici.


MAGAZINUL APIMOND imi ofera foarte multe alternative si imi usureaza foarte mult munca.Pe site am descoperit mierea bio intr-o varietate foarte mare, produsele apicole de pe site satisfatc gusturile tuturor ... recunosc ca mie imi face cu ochiul mierea de salcam cu baton de vanilie si mierea de zmeura! Nu-i asa ca suna delicios? Si mai sunt si  bio!

Magazinul ofera si o gama larga de produse cosmetice bio destinate atat copiilor cat si adultilor,produse romanesti la preturi foarte atractive!

Asadar invatati si voi din greselile mele:

-incercati pe cat posibil sa nu ii dati copilului alimente nesanatoase, hraniti-l cat mai natural.Dupa aceasta experienta eu am spun NU mezelurilor, pateului si dulciurilor din comert...

-folositi miere bio pentru cei mici insa doar in cantitati reduse si nu mai devreme de un an 

Revin cu al doilea capitol din cartea ”Din greseli inveti”!

Cred ca prin toate aceste afirmatii am raspuns la o singura intrebare: De ce as alege produsele Bio?



Voi de ce ati alege produse bio romanesti?( fiecare comentariu participa la un concurs surpriza..) cele care dau un share au o sansa in plus!

52 de comentarii:

  1. Of, saraca, sper ca e bine!Eu stiu prin ce a trecut pentru ca am patit la fel.Initial, am crezut ca e doar o stare de rau din cauza caldurilor excesive, dar s-a dovedit a fi o intoxicatie alimentara puternica.Am stat internata in spital o saptamana numai pe injectii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana din fericire noi nu am avut tratament pt ca varsaturile s-au oprit! in schimb a trebuit sa fie tinuta la perfuzii o noapte deorece era foarte deshidratata!

      Ștergere
  2. Ma bucur ca ai taiat din alimentatia micutei mezelurile si dulciurile. Eu nu am copii, de fapt nu am nici o familie a mea inca, dar pe toate cunoscutele mele le bat la cap sa nu le mai dea la copii prostii(copilul unei prietene a ajuns tot asa la urgente dupa cipsuri, suc si guma in aceiasi zi)
    Cat despre mierea bio, nu stiu ce sa zic, nu am incredere in citez "atent controlata si certificata de organisme internationale specializate" pentru ca aceste "organisme internationale" ne baga chimicale pe gat(sper ca stii despre Codex Alimentarius si introducerea substantei initium in paine si unele legume care duce la producerea unor boli grave pe motiv ca planeta noastra nu poate hrani atatea guri).
    Bio niciodata nu are cum sa fie, pt ca nu conteaza ce ai facut tu pt produsele tale, poluarea din atmosfera care circula sau ploaia nu le controlezi tu ca producator.
    In fine nu vreau sa par negativista :) asa ca sa ne intoarcem la alimentatie:)
    As alege produse romanesti luate de la oameni de la tara sau de la firme romanesti dar care au coloana vertebrala si au produse cu adevarat naturale care prefera sa le faca pt noi romanii si nu sa le vanda bogatiilor altor tari, miere,ceaiuri si fructe.

    Multa sanatate va doresc si o zi buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simt nevoia sa adaug faptul ca acele mezeluri despr ecare vorbeam reprezentau fie salamior pt copii chipurile sau crenvusti din piept de pui...insa am fost constienta tot timpul ca nu sunt atat de sanatoase precum vor sa para si ii dadeam micutei sa manance foarte rar( o data pe saptamana sau o data la 2 saptamani)..nu as fi facut-o nici atunci insa eram nevoita sa mai ”inventez ” si alte feluri de mancare pe care sa i le dau dimineata cu atat mai mult cu cat micuta mea mananca f bine( si mult) dimineata...insa de acum ii voi da doar lapte, branza, oua, fructe si legume..combinate sau nu, diversificate...adio prostii...cat despre sucuri nu i-am dat niciodata...iar dulciuri ff rar si in cantitati f mici...insa chiar si asa am avut probleme....

      Despre mierea bio nu stiu ce sa zic..important este sa fie naturala, stupii sa fie amplasati intr-o zona nepoluata( nu cym au vecinii nostrii la iesire din oras)...

      si cum nu tot ce zboara se mananca, nici toate produsele nu sunt bio....pentru a fi bio ar trebui sa se demonstreze legal prin controale de calitate iar cei care fac aceste controale sa o faca cat mai corect...sa aibe asa cum zici si tu coloana vertebrala

      Ștergere
  3. eu iau miere de la un amic si e verificat de el dar si de alte organisme...deci e bio
    eu niciodata pana acum si are 1 an si 8 luni fata nu i-am dat mezeluri sau dulciuri din comert..mai ales mezeluri..nici pt noi nu-s bune!! si ce fac ei reclama ca e bio sau pt copii e fake....nu-s deloc bune..mai bine ii dau carne de pui sau de vita..desi nici aia nu e bio 100% decat mezeluri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici noi nu i-am dat pana la varsta de 2 anisori...apoi treptat am inceput sa ii dam sa guste doar..o cantitate foarte mica pentru ca poftea daca vedea ca manaca cineva ( vreun copil de expl..noi de regula cand mai gustam ceva dulce ne ferim de ea)

      ai dreptate: nici carnea din comert nu stiu cat de bio poate fi...cea crescuta in curte este sfanta, pentru cine isi permite sa creasca!

      Ștergere
    2. cine isi permite..caci la bloc nu ai unde si tot din comert luam....dar asta e decat mezelurile e mai buna carnea

      si noi mancam unele lucruri mai nesanatoase si ii zic ca ea nu are voie..si nu pofteste si mananc uneori in fata ei

      Ștergere
  4. din nefericire in comert gasim tot mai multe produse ce contin substate mai putin bune pentru organismul uman ,imi pare nespus de rau pentru micuta ta ,si noi trecem printr-o perioada unde raceala face ravagii de o lunga perioada de timp, miere eu am mereu in casa desi nu prea ai place micutei mele ,eu ca si mama incerc sa o folosesc la ceai ,la siropul de ridichie neagra care lam luat pentru tuse , nici eu nu stiam cate benefici are mierea de albine boi -asa ca ma bucur nespus de mult ca mai indrumat spre aceste produse bio apicole ,poate asa reusim sa intarim un pic imunitatea .multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i claudia! in ziua de astazi nu mai stim exact ce e bun si ce nu..Si noi am fost racite o perioada lungaaa ..aproximativ 2 luni timp in care o tineam din raceala in raceala...ni s-a recomandat un siropel pt imunitate si miere...miere bio....Cica face minuni! Din nefericire pana acum nu am pus mare accent pe acest produs minune insa acum, dupa recomandarile medicului meu pediatru voi folosi miere pt a indulci ceaiul...adio zahar!

      Ștergere
    2. adio zahar si in cazul nostru , al celor mari caci fetita mea din pacate nu bea deloc ceai...va trebui sa ii punem mierea in laptic!

      Ștergere
  5. Imi pare rau sa aud prin ce a trecut micuta ta. Sa stii ca asa e, din greseli inveti, copiii nu vin cu ghid de utilizare si nici nu sunt 2 la fel.
    Eu aleg produse naturale, bio, cum vrei sa le spui din instinct. Pana sa devin mama nu acordam prea mare atentie acestui aspect, dar apoi lucrurile s-au schimbat. Pentru simplul motiv ca nu ii poti da copilului orice, mai ales ca daca ceva nu este sanatos, ei nu au sistemul imunitar complet mai devreme de 3 ani. Si romanesti pentru ca asa macar evit enspe mii de transporturi si intermediari. Ce pot cultiva sau creste in curtea mea e primordial, apoi sunt foarte selectiva ce cumpar.
    Sanatate fetitei tale si tuturor copiilor si mamicilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i Ana! de-ar avea si ghid de utilizare ar fi perfect! Glumeam!
      Si noi acordam o atentie deosebita alimentatiei,nu ii dau deloc prajeli, sucuri ,alimente nesanatoase insa de gustat ceva dulce ii mai dadeam...nu mereu,.insa ii mai dadeam..la fel procedam si cu mezelurile pt copii..ii dadeam destul de rar dar ii mai luam ”ursuleti” cum le spunea ea...da acum m-am lecuit!

      Ștergere
  6. veronica picioroaga11 decembrie 2012 la 22:26

    Aleg produse bio produse din Romania, in primul rand daca ma gandesc la alimente pentru ca imi dau o oarecare incredere,pentru sanatatea mea si poate si dintr-un impuls patriot , ptr a incuraja si sustine acesti mici afaceristi care au inteles importanta produselor naturale in viata noastra si fac ceva de calitate.Apoi, ptr ca aleg sa bag mai putine chimicale in noi, pentru ca si eu am un copil mic si asta te face mai responsabil si mai constient. Dar e o alegere oarba de multe ori, ptr ca acum toata lumea se lauda cu marfa bio si cine stie in realitate ce e cu ea !?! :-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este..multi se lauda ca au alimente bio insa aceste alimente nu sunt deloc controlate si etichetate drept bio...pt a fi bio ar trebui sa indeplineasca cateva conditii..

      Ștergere
  7. Eu mi-am indreptat atentia catre produsele bio atunci cand am devenit mama. Citeam cu mare atentie etichetele produselor destinate copiilor si asa am invatat ca ar trebui sa am grija de mine tot asa cum am si de copilul meu. Recunosc ca inca nu am ajuns sa folosesc doar produse bio, dar fac mari eforturi in acest sens.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. important este sa incepem de undeva...incet incet vom reusi sa le eliminam...si eu am cateva alimente la care nu pot renunta chiar daca stiu ca nu sunt sanatoase...acum incerc sa le reduc cantitativ iar pe ciitor sa ”scap” de tot de ele!

      Ștergere
  8. Imi pare rau sa citesc asta...din pacate piata nostra este plina de toate aceste otravi si mai sunt si admise fara nici o problema, da si eu sunt de acord cu produsele bio, sunt mai sanatoase, imsa de multe ori suntem descurajati si de preturile mari pe care le au.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Stef! Si eu sunt revoltata ca sunt admise atat de usor !

      Ștergere
  9. Ma bucur ca si-a revenit micuta!Suna foarte bine mierea cu vanilie.Incerc sa mananc cat se poate de bio.Am observat ca dupa majoritatea alimentelor din comert,ma simt tare tare obosita si fara pic de vlaga.Asa ca prefer sa stau sa citesc de 2 ori ingredientele produselor inainte de a le arunca in cos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Lazy! chiar ar trebui sa ne uitam de 2 ori inainte de a pune ceva in cos...e vorba de sanatatea noastra!

      Ștergere
  10. mi se intampla tot mai des sa aleg produse bio, nu pentru ca imi e mai usor sa le gasesc ci pentru ca efectul lor se vede in timp si nu dispare ca prin farmec, rezista timp indelungat, cumpar deseori miere de la oamenii din piata, fructe mai mereu si aleg sa imi ajut problemele de sanatate prin remedii naturiste cu miere, lamaie,cimbru, patlagina, rozmarin, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i..remediile naturise sunt cele mai bune pt sanatate! pup

      Ștergere
  11. e frt interesant sa ma tenteaza si as vrea sa incerc de ce nu si incercati si voi .suna dilicios

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pt comentariu...

      Cred ca toti ar trebui sa incercam sa consumam miere si sa eliminam zaharul din alimentatia zilnica...

      Ștergere
  12. Nu stiam ca mierea are efect antivomutiv, desi eu personal sunt mare consumatoare de miere.Am mereu in casa miere naturala, cumparata ori din piata ori primita de la prieteni ce au stupi si stiu ca imi place.
    Din pacate, baiatului meu nu ii place;/, iar fetita e prea mica.
    Am dat share pe facebook aici https://www.facebook.com/bianca.roxana/posts/443909822338182

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiam Bianca..noua asa ni s-a spus de la spital, tocmai pt ca am ajuns la urgente cu stari de voma!

      Ștergere
  13. Foarte interesanta postarea, nu stiam ca mierea are atat de multe beneficii! O sa intru sa ma uit si eu!..mierea cu vanilie suna delicios .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos! nici eu nu stiam ca are atat de multe beneficii, de exemplu habar nu aveam ca are efect antivomutiv!

      Ștergere
  14. As alege produse bio romanesti pentru ca am incredere in aceste produse.Stiu multe firme care comercializeaza astfel de produse, le-am incercat si chiar sunt bune.Eu de exemplu iau dimineata o lingurita de miere amestecata cu laptisor de matca.Imi da energie si este faorte bun pentru intarirea sistemului imunitar.

    RăspundețiȘtergere
  15. share https://www.facebook.com/radu.adina.3/posts/211963295606039

    RăspundețiȘtergere
  16. nici eu nu stiam de benefiiciile mierii desi am mai mereu miere in casa habar nu aveam ca are efect antivomutiv...imi pare rau pt micuta! sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
  17. In ziua de astazi mai nimic nu este bio..insa trebuie sa fim atenti la produsele pe care le cumparam, sa ne uitam la ele de 2 ori inainte de a le pune in cos...In ceea ce priveste mierea stiu ca este foarte sanatoasa, din pacate nu o folosesc tot timpul desi ar trebui...mierea cu vanilie suna delicios. Mada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ai venit mada...ms pt com...ar trebui sa ma vizitezi mai des! te pup

      Ștergere
  18. interesant..nu stiam ca mierea are atatea beneficii...in ceea ce priveste mierea de vanilie si zmeura suna f bine...o sa intru pe site sa vad ce bunatati mai au

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai, da' prin multe intamplari ati trecut. tot citeam eu ca sunteti raciti, dar voi v-ati luat starea in serios :(
    Cum mai sunteti acum?
    E foarte buna mierea, daca mai pui si catina in ea sau tinctura de propolis, e si mai buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hm , n-am zis nimic de produsele bio. am folosit in special ulei bio si cereale bio. miere bio, nu. dar am luat miere de la apicultori care si mananca din ea :)
      e clar ca o mierea bio cetificata nu poate fi combatuta pe cand la orice alte mieri poti avea indoieli :(

      e indicat sa consumam produse romanesti bio in felul acesta ajutam producatorii nostri

      Ștergere
    2. asa-i sakura....am avut multe...ba raceala, ba conjunctivita, acum am avut probl cu intoxicatia...bine ca am scapat usor, fara antibiotice...!

      Ștergere
  20. mierea este un aliment foarte sanatos cu atat mai mult cu cat este bio. Eu sunt o mare consumatoare de miere insa cu zmeura nu am gustat pana acum..m-ai facut curioasa.Ady

    RăspundețiȘtergere
  21. cred ca mie mi-ar placea f mult sa incerc mierea cu vanilie...ador vanilia...cei de la apimond au produse de calitate, la un standard foarte ridicat!

    RăspundețiȘtergere
  22. felicitari pt articol....ai punctat un mare adevar!!din pacate in romania produsele bio inca sunt ceva rar pt multi...si prefera ce exista in orice magazin pt ca este de gasit oriunde!nu se gandesc la sanatate si mai ales la cate beneficii pot oferi copiilor cu produsele bio!!mierea e un adevarat medimcament natural....o sursa de sanatate !!!mierea este antibioticul de care organismul nostru are nevoie!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. felicitari pt articol!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Copii cat sunt mici ii poti controla,dar ce ne facem cand cresc?Baietelul meu are trei ani jumatate si nu l mai pot feri atat de mult cum mi as dori,alimentatia se schimba odata cu varsta lui.Defapt cred ca lacrimile lui ii schimba alimentatia!Am trecut si noi prin toate problemele pe care le ati avut si voi!Oricum trebuie sa avem incredere si in produsele BIO care ne sunt oferite!Mierea este foarte buna si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia coiilor.Daca nu le putem controla in intregime regimul alimentar macar unele aspecte sa nu le neglijam...sa introducem in fiecare zi alimente sanatoase!!Raluca multa sanatate micutei!!RODICA BINU

    RăspundețiȘtergere
  25. As alege produse bio pentru ca sunt cele mai bune pentru noi, sunt naturale, nu contin conservanti, coloranti, sunt sanatoase pentru mintea si corpul nostru

    RăspundețiȘtergere
  26. Ar trebui sa consumam doar alimente bio..pentru binele nostru..dar din pacate in ultimul timp nu mai putem avea incredere in ceea ce cumparam..in ceea ce priveste mierea este foarte sanatoasa si chiar are efecte benefice asupra starii noastre de sanatate...este un produs minune..bun la toate

    RăspundețiȘtergere
  27. si noi am avut probleme de acest gen cu cel mic..de atunci incerc sa ii ofer celui mic dar si mie doar alimente bio

    RăspundețiȘtergere
  28. din pacate in ziua de azi mancam numai prostii..peste tot numai tentatii nesanatoase, ar trebui sa incercam sa le evitam..mierea este sanatoasa dar nu de la o varsta f frageda..dupa 2 ani este recomandata!sanatate micutei!

    RăspundețiȘtergere
  29. Imi pare rau pt micuta..din pacate in ziua de azi nimic nu prea e bio..

    In ceea ce priveste mierea chiar este sanatoasa..eu le dau fetitelor mele

    RăspundețiȘtergere
  30. Mierea chiar are beneficii ..este f sanatoasa si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra si a celor mici

    RăspundețiȘtergere
  31. Produsele bio sunt la modă și prezintă garanția morală a calității, de aceea cumpărătorii sunt tentați să le aleagă, în ciuda prețului dublu sau triplu. Dar ce ne facem dacă sub eticheta unui produs sută la sută natural stă un fals grosolan și periculos și scoatem mai mulți bani din buzunar pentru a fi păcăliți!

    RăspundețiȘtergere