Ce nu stim despre raceala si .. concurs !





Gripa s-a instalat,
Si trebuie sa stam la pat?
Hofigal ne-ajuta indata
Ca sa ne treaca odata



Produse naturale, bune toate
Ieftine , de calitate
Si pe loc de le luati
Pe bune... ca va salvati


 Vroiam sa va dau un sfat..
Asa ca de la un om gripat
Consumati legume, fructe
Nu antibiotic pe rupte

Si uite-asa am facut si o poezioara de gradinita..Ei ce sa faci? Nu toata lumea e talentata! Vroiam sa fie asa...o introducere la ceea ce vreau sa va spun in continuare...

Acest subiect mi s-a parut foarte interesat si de aceea m-am informat si am gasit pe internet si in cateva carti de specialitate diverse lucruri interesante pe care vreau sa le impartasesc cu voi!Un fel de curiozitati legate de acest fenomen la moda in zilele de toamna ..si anume :Raceala


De exemplu: Stiati ca:

Racelile sunt cele mai frecvente infectii din lume?De-alungul vietii trecem prin aproximativ 200 de raceli care dureaza minim 9 zile...asta inseamna cam 5 ani din viata de tuse, nas infundat, stari febrile, dureri musculare!!!
Sigur ca unii dintre noi avem imunitatea mai puternica iar numarul racelilor si durata lor este mai mica...S-a demonstrat ca genele noastre sunt vinovate de frecventa si gravitatea racelilor!

 Raceala nu se ia prin sarut? Si eu am ramas surprinsa cand am aflat acest lucru insa cercetarile au demonstrat ca racelile sunt produse in cea mai mare parte de rhinovirus-uri iar acestea nu intra in corp prin gura ci prin nas si ochi atunci cand acestia sunt imprastati in aer prin stranut sau tuse!

Mucusul verde  nu este semn de infectie bacteriana!” Gurile bune”  ma sfatuiau sa ii dau micutei antibiotic daca mucisorii ei deveneau verzi intre timp.. gresit....Din contra, mucisoriii verzi reprezinta un semn ca sistemul imunitar isi face treaba bine!

Statul in casa nu ne protejeaza! Ei bine da..eu stiam si nu am tinut niciodata cont de acest aspect..nu am stat in casa bolind dar nici pe cea mica nu am izolat-o la o simpla raceala( daca face febra atunci o tin in casa daca nu o scot zilnic la aer indiferent de anotimp)

Cele mai multe bacterii se afla pe mousee si  telefoane ..Asa ca mare grija! Spalati-va mainile foarte des daca lucrati mult la calculator sau vorbiti la telefon!

Stresul creste sansele aparitiei unei raceli?Asa ca :Nu fiti stresate...cu cat suntem mai stresate cu atat numarul racelilor este mai mare...acest lucru este explicat de hormonul numit cortifol( prezent intr-o cantitate mult mai mare in corp atunci cand sunte stresati) una dintre sarcinile acestui hormon este de a opri productia de citokine, molecule care incurajeaza un raspuns imun agresiv. Cu cat se produce mai mult cortizol acest proces o ia razna rezultand un numar mai mare de raceli si mai violente.

Supa de pui chiar ajuta? Cercetarile facute au demonstrat ca supa de pui chiar ajuta in vindecarea racelilor, aceasta actionand asupra celulelor neutrofile responsabile intr-o anumita masura de raceala.

Toate acestea asociate cu un regim de viata sanatos plus renuntarea la antibiotic atunci cand nu este necesar ci inlocuirea acestora cu produse naturiste ajuta in lupta impotriva racelii!

Iata si trusa mea pentru raceala de la Hofigal, despre produsele din imagine  v-am vorbit si in postarea anterioara! 



Si pentru ca imi place sa impart ce e bun cu voi m-am gandit sa va ofer o cutie cu aspirina naturala (ca tot am laudat-o eu atat de mult) Eu am una si o folosesc cu succes! Pe langa aceasta voi adauga si o crema naturala pentru conturul ochilor precum si o carte, ca tot e vremea urata afara...Cartea a fost cumparata noua dar a trecut prin mainile mele inainte!
Trebuie doar sa imi lasati un comentariu  si pot fi ale voastre!



Si nu uitati: magazinul online dacic Cool are foarte multe oferte pentru noi! Intrati pe site, urmarti pagina lor de facebook si in felul acesta veti fi la curent cu promotiile lor saptamanale dar si cu promotiile legate de nume , promotii foarte tentante deoarece daca purtati de exemplu numele de Dumitru, Mitra sau orice derivat vi se va dubla comanda

Tentant nu?

26 de comentarii:

  1. Foarte interesanta poezioara.Sunt tare bune sfaturile si le recomand si eu.Multumim si pentru surpriza.Eu sunt cam bookaholica,deci imi face cu ochiul cartea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb cadou și foarte utile informațiile despre răceală. Mulțumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune sfaturile , mai ales pentru frigul care s.a anuntat:(

    RăspundețiȘtergere
  4. buna.frumos ,spus.multumim.chiar n am stiut ca se ia prin mousee si telefoane,,,,,supa intradevar face minuni sa mai fie si de tara puiutu yami...multumesc.o zi faina pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Poezioara mi-a placut tare mult. Iar simplul fapt ca te-ai gandit si la sufletelele noastre ma bucura nespus de mult. Cat despre premii,m-as bucura foarte mult sa castig cartea imi face cu ochiul,nici aspirina nu e de lepadat sau crema. Cel putin aspirina este un necesar pt fiecare in casa,mai ales acum ca a venit frigul. Pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos si foarte multe promotii au cei de la Magazin Dacic Cool multumim frumos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoasa poezia, chiar ai talent

    RăspundețiȘtergere
  8. veronica picioroaga28 octombrie 2012 la 00:50

    Foarte frumos conceput articolul si interesant . Cu atat mai necesar cu cat vremea virozelor deja a inceput, iar noi mamicile dam de-un chin in perioada aceasta.Si eu apelez la tratamente naturiste si incerc pe cat posibil sa-i intaresc imunitatea micutei, cat si noua prin plante si preparate sanatoase :-( Multumim mult Magnetzica ! :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a placut foarte mult poezia! :) Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Poezia foarte frumoasa.ai talent.Intradevar cei de la Dacia Cool au oferte bune.Eu am probleme cu raceala dar pana acum nu am incercat aspirina naturala :).Multumim pentru sfaturi

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumim frumos pentru faptul ca te gandesti mereu la noi ! Felicitari totodata pentru talent.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumim pentru articol chiar sunt unele lucruri pe care nu le stiam. Multumim de asemenea pentru micul concurs, am vazut piesa de teatru De veghe in lanul de secara si mi-a placut cred ca si cartea mi-ar placea. pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce multe lucruri interesante am aflat! Multumim ca te gandesti si la noi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumim pentru ca ne-ai dezvaluit lucruri interesanta si ca ne-ai facut sa zambim,citind poezia!

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumoasa poezia cat si descrierea:)Sfaturile sunt numai bune!!

    RăspundețiȘtergere
  17. eu sunt racita bocna :(
    ma bucur c-am aflat ca raceala nu se ia prin sarut :)) chiar azi ii spuneam iubitului sa nu ma mai pupe mult sa nu raceasca :(

    RăspundețiȘtergere
  18. Am citit cu placere aceasta postare, am aflat unele lucruri pe care nu le stiam, am vizitat si magazinul online Dacic Cool si am ramas surprinsa de produsele pe care le comercializeaza. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Cu toata schimbarea asta a vremii,ma paste o raceala zdravana.Incep sa simt primele semne;))
    Chestia aia cu iesitul la aer nu o stiam,dar bine ca ti-am citit articolul.Cu ajutorul vostru,noi cititorii aflam numai lucruri noi;))

    RăspundețiȘtergere
  20. Bune sfaturile si potrivite ptt vremea de afara. Cu frigul nu e de joaca. Multumim pt sfaturi . Tocmai am avut o bronsita puternica...nu mi-a trecut de tot, inca ma mai chinuie daqr sper sa scaap cat de curandd de tuse. Urat cu frigul asta si cuu raccelile

    RăspundețiȘtergere