Este timpul sa invatam sa cumparam romaneste



Fie ca vrem, fie ca nu suntem romani. Eu una sunt mandra de acest lucru..iubesc Romania, iubesc frumusetea acestei tari si incerc din rasputeri sa o schimb...sa transform aceasta Romania a timpurilor noastre intr-o Romanie prospera, curata si cinstita! Si sunt convinsa ca impreuna putem reusi..trebuie sa vrem, sa fim uniti, sa ne educam copiii in acest sens! Romania poate oferi multe  si cred cu tarie ca ne putem ridica la nivelul standardelor europene cu putin efort..!

Si noi putem contribui la iesirea din criza...cumparand produse romanesti ajutam economia tarii!
Trebuie sa fim solidari, sa ne ajutam semenii sa-si pasteze locurile de munca caci, cumparand produse romanesti oferim locuri de munca stabile cetatenilor romani. Cum? Simplu: atata timp cat cererea de produse romanesti este constanta, firmele nu vor renunta la angajati..in caz contrar vor fii concediati sau trimisi in somaj!

Fiecare produs romanesc cumparat sustine salariile unor angajati romani, trimite o parte din suma la stat sub forma de taxe si se intoarce direct sau indirect ca beneficiu pentru tine.

 Eu sunt ferm convinsa ca produsele romanesti sunt foarte bune si competitive calitativ.Imi amintesc de borcanasele mamei mele ascunse in sertar, de mica ei colectie de cosmetice..toate erau romanesti si de o calitate superioara...si in prezent foloseste cu succes aceeasi crema de fata si aceeasi emulsie demachianta ...a revenit de fiecare data la ele dupa multe incercari esuate...Stiu ca este greu sa folosim cosmetice romaesti..Avem bani, fite..suntem invadate de reclame si avem atatea firme de unde putem alege...Toate vrem produse de lux, scumpe caci ce e scump este si bun....Personal am fost dezamagita de multe produse scumpe si incantata de tot atatea produse accesibile...

De ceva vreme imi propun sa folosesc doar  produse romanesti..Inca astept sa mi se termine stocurile existente in rafturile mele si sa imi pun in aplicare proiectul... De-a lungul timpului am folosit cu succes foarte multe produse romaneti ....majoritatea mi-au placut si le-am recumparat..si in prezent am sertarele pline cu astfel de produse...si nu sunt deloc putine..de la geluri de dus la creme de ochi si fata, creme cu spf pentru protejarea pielii, sampoane si multe altele se regasesc prin sertarele mele...intr-o zi le voi strange si le voi face poze...sunt destul de multe..

Eu cred ca este timpul sa invatam sa cumparam romaneste! Strainii sunt foarte multumiti de produsele noastre...de ce noi nu putem fii? De ce sa nu le incercam? Sunt accesibile si pot fii adevarate surprize placute!

Imi amintesc cum in urma cu ceva timp intr-un hipermarket din orasul meu am zarit un grup de bulgari ,majoritatea femei...Toate aveau carucioarele pline cu produse cosmetice romanesti...mai exact creme romanesti...M-am apropiat subtil de ele si am incercat sa leg cateva fraze( vorbesc destul de bine limba bulgara, am terminat liceul bulgar iar tata face parte dintr-o comunitate bulgara)...Le-am intrebat cum li se pare Romaia si de ce cumpara atatea creme romanesti! Mi-au spus ca aceste creme sunt foarte apreciate la ei si drept dovada vor oferi cate o crema fiecarei persoane dragi din Bulgaria! Sincer va spun ca am ramas placut surprinsa de acest lucru!

Acelasi mirare am avut-o cand m-a sunat mama soacra din Italia si m-a rugat sa ii recumpar pentru sefa ei o anumita crema romaneasca...i-a placut foarte mult si vrea sa continue sa o foloseasca!

Ei de ce sunt incantati de produsele noastre si noi nu? Ar trebui macar sa incercam...eu zic ca merita!
De curand am aflat despre magazinul daciccool , un magazin online unde putem gasi cosmetice si remedii naturale toate la preturi de producator! Si ei ne ajuta sa cumparam romaneste! Haideti sa incercam!

Ce spuneti..va supuneti provocarii?


6 comentarii:

  1. am observat ca produsele romanesti unele sunt mai scumpe fata de cele aduse din afara poate si de sta ne ferim de ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia depinde de produse..sunt multe produse straine mult mai scumpe decat cele romanesti dar mult mai proaste...desigur sunt si produse mai ieftine dar nu neaparat mai bune!

      Ștergere
  2. Foarte frumos indemnul tau. Dar daca ar fi asa usor.. ar trebui ca toate sa porneasca de sus.
    de exemplu: vreau sa imi cumpar un mar romanesc, insa in magazine gasesc doar italia, austria etc. ce fac in situatia asta? cumpar, ca n-am timp sa ma duc la urmatorul, sperand ca acolo as gasi..
    dar fiindca tu te-ai referit la cosmetice, o sa iti spun ca eu am cateva creme de la Farmec si chiar imi plac :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate meg! Ar trebui sa se promoveze mult mai mult produsele romanesti!Insa eu cred ca in ultimul timp lucrurile incep sa mearga bine in acest sens..produsele romanesti sunt semnalizate la raft, exista situri cu produse cosmetice romanesti cum este dacicool.

      Ștergere
  3. Te sustin!
    Nu te multe ori cand citesc postari de pe blog comentez, dar am vrut sa fac asta acum! Sper ca nu te superi ca o sa iau poza si mi o pun j eu pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc valentina! Sigur ca nu ma supar ..din contra apreciez!

      Ștergere